Yeşil yapraklı sebzeler
Vitamin C, folik asit ve demir açısından zengin olan ıspanak, semiz otu, kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler hamileler için idealdir.
Tahıl ekmeği
Tüm buğday, tahıl vs. gibi besinlerin içinde bulunduğu bir ekmek türüdür. Demir ve vitamin B açısından zengindir.
Böğürtlen
Böğürtlende hamileler için vitamin C, folik asit ve antioksidan deposudur.
Yağlı balık
Araştırmalara göre hamileler yağlı balığı 140dan daha fazla yememelidirler. Sardalya ve uskumru balığı gibi. Haftada bir kere yemedirler fazlası bebeğin gelişimi için zarardır. Balık yemek bebeğinizin sinir sisteminin ve gözlerinin gelişmesinde önemlidir. Ayrıca omega 3 içerir.
Muz
Muz, potasyumu almanın en iyi kaynağıdır. Ödem, ayak kırampı ve sendromlarına karşı mücadelecidir. Kabızlığı önlemede yardımcıdır.
Fındık
İçinde kalsiyum barındırır, dişlerin ve burunun sağlıklı gelişmesi açısından önemlidir. Ayrıca protein ve enerjinin kaynağıdır. Fıstık alerjisi bebeğinizin gelişiminde risk doğurduğu için, fındık yemekten kaçını.
Baklagiller
Protein açısından zengin besinlerdir.
Kırmızı et
Hamilelikte kansızlık ve demir eksikliği gibi hastalıklarınız bulunuyorsa, kırmızı et demir depolamada iyi bir kaynaktır. Hamileyken ciğer yemekten kaçının çünkü içerisinde yüksek olarak retinol var, bu da doğmamış bebeğinize zarar oluşturur. Aynı nedenler kelle ve sosis gibi bu aileden olan ürünler içinde geçerlidir.,
Kivi
Bebeğinizin gelişimi açısından önemli olan bir diğer besinde kivi. Kivi içinde bulundurduğu folik asit, Vitamin C ve antioksidandan dolayı önemli bir üründür.